MÅLERI MED KVALITET OCH SERVICE I FOKUS

Ska du göra om?

Vi på Ardfors Måleri strävar alltid efter att överträffa kunders förväntningar. Med fokus på hög kvalitet och ett noggrant arbete i alla led är vi stolta över att ha en glad och välutbildad personal som alltid sätter kunden i fokus. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga och nöjda med det arbete som utförs och vi strävar efter långsiktiga samarbeten.

Att välja Johan Ardfors måleri som din målarfirma innebär att du får en professionell och pålitlig partner som tar hand om dina målningsbehov om det så är hemma eller på arbetsplatsen. Vi jobbar med allt från privatpersoner, företag till byggherrar, fastighetsbolag och försäkringbolag. 

Det är hög tid att beställa fasadmålning

Högsäsongen för fasadmålning närmar sig med stormsteg. Att måla en fasad är inte bara en fråga om att välja en färg och börja måla. Det krävs förberedelse, såsom att tvätta och rengöra ytan, välja rätt typ av färg och verktyg för jobbet. Låt oss göra jobbet och passa på att koppla av under sommaren istället, vi har erfarenhet och kunskap som krävs för att utföra ett perfekt jobb som inte bara håller i många år, utan även ser fantastiskt ut.

Målarfärg, målarpenslar, roller och färg.

Vi hjälper dig att måla

Oavsett om det handlar om att försköna ditt hem eller företagsfastighet, förnya färgen på dina inneväggar eller fräscha upp fasaden på ditt hus, så har vi den expertis som krävs för att göra jobbet åt dig.

Att måla dina inneväggar kan vara ett snabbt och enkelt sätt att ge ditt hem eller företagsutrymme en helt ny look. Vi har många års erfarenhet av att måla alla typer av ytor och vi är välutrustade med de senaste verktygen och teknikerna för att kunna leverera ett professionellt resultat varje gång. Vi är noga med att ta hänsyn till dina önskemål och preferenser och vi arbetar alltid noggrant och effektivt för att säkerställa att du är nöjd med resultatet.

Ska du tapetsera väggarna?

Att tapetsera väggar kan vara en utmanande uppgift, speciellt om man inte har erfarenhet av det. Om man vill ha ett professionellt och felfritt resultat är det bäst att anlita experter. Vi på Ardfors Måleri har många års erfarenhet av att tapetsera alla typer av väggar och ytor. Vi har den erfarenhet och expertis som krävs för att utföra en professionell tapetsering, oavsett om det handlar om papperstapeter, non-woven tapeter, egendesignade taper eller någon annan typ av tapet. Vi ser till att tapeterna sitter snyggt och jämnt, och att det inte finns några skarvar eller bubblor.

Svart tapet tapetserad som en fondvägg
Ge väggen struktur med väggväv i glasfiber

Ge väggarna struktur med väv

Väv för vägg är ett material som används för att täcka väggar innan de målas eller tapetseras. Det finns olika typer av väggväv, som alla har olika egenskaper och användningsområden. Glasfiberväv är mycket slitstark och kan användas för att täcka ojämna ytor eller ytor som utsätts för mycket slitage. Non-woven är  tillverkad av cellulosa och polyester, den är mjuk och enkel att arbeta med, och kan användas för att täcka väggar som inte utsätts för mycket slitage.

Våtrumsväv är en särskild typ av väv som används för att täcka väggar i badrum och andra våtutrymmen. Vanligtvis är den tillverkad av polyester och har en tät struktur som gör den vattentät. Våtrumsväv kan användas för att skydda väggarna mot fukt och mögel, och är därför ett viktigt material i badrum där det är hög fuktighet.

Det är viktigt att notera att väv för vägg och våtrumsväv inte är självständiga lösningar för att skydda väggar mot fukt. De bör alltid kombineras med rätt förbehandling och efterbehandling, som att exempelvis använda rätt typ av färg eller tapetsera med lämpliga material, för att säkerställa att väggarna är skyddade mot fukt och slitage. Det är därför viktigt att anlita en professionell målare eller tapetserare för att säkerställa att jobbet blir gjort på rätt sätt.

Spraymåla luckor, dörrar m.m.

En sprutbox, eller spraybox, är en sluten eller delvis öppen box som används för att applicera målning, lack eller annan färg genom att spruta. Att spraymåla ger en jämn och fin yta, utan pensel- eller rollerstreck och kan applicera färg på svåråtkomliga områden eller på stora ytor snabbt och effektivt.

Det brukar användas för att måla köksluckor, möbler, dörrar, lister, fönster eller andra föremål som behöver en jämn och snygg färgyta. Fördel med att spraymåla är att det går att använda mindre mängd färg än vad som normalt krävs vid målning med pensel eller roller. Detta gör att det blir både mer ekonomiskt och miljövänligt.

Spraymåla för att få bästa finishen på käksluckor, dörrar m.m med sprutbox
Få reda på din väggs färg med en färganalys

Färganalys

Vill du tag reda på den exakta färgen på väggen eller tapen? Ett färganalysverktyg används för att identifiera och matcha färger på olika material, till exempel färgprover, textilier, tapeter eller målade ytor. Verktyget hjälper till att bestämma färgnyanser, ljushet och mättnad hos en given färg. Det är särskilt användbart i färgmatchningssituationer där det är viktigt att få exakt samma färg på olika ytor, till exempel när man matchar färgen på en tapet med färgen på en vägg eller när man målar om en del av en yta.

Behöver du tvätta fasad, tak, uppfart, solpaneler eller annat?